Sett från stacken

Jag ser, hör och funderar. En del av mina funderingar över livet, både i och utanför stacken, hamnar i den här bloggen. De flesta inläggen handlar förstås om språk och ord på ett eller annat sätt, men inte alla. Det finns ju annat i världen också. Har jag hört.

Jag blev glad av en Sorgesång

2012-11-01

I min bokklubb är det den som håller i varje möte som enväldigt bestämmer vad vi ska läsa tills nästa gång. Det kan vara en specifik titel, författare, genre eller något annat som berör ett visst tema. På så vis har vi alla kommit att läsa böcker vi aldrig själva skulle ha valt. För det mesta […]

Metro 2033 ett tips för höstmörkret

2012-08-24

”Roadmovie” är ett etablerat begrepp för en film där den ensamme hjälten (ack, så sällan hjältinnan!) får ett uppdrag och ger sig iväg ut på en farofylld resa. Tittaren får följa med och bekanta sig med nya karaktärer och miljöer efter hand som hjälten träffar på dem. Jag har aldrig sett uttrycket användas inom litteraturen, vilket […]

Potatisskalspajen smakade mer än jag trodde

2012-05-31

En av de böcker jag kom hem med från Brombergs bokbasar i december var ”Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap” av Mary Ann Shaffer. Självklart var det den udda titeln som väckte mitt intresse, men jag fick också spontana rekommendationer där och då från andra besökare som såg mig stå och bläddra i boken. Innehållet verkade lite […]

Separationsångest

2012-04-20

Vi har separerat, min morgontidning och jag. Jag saknar den. Så. Jätte. Mycket. Vi har haft ett långt och kärleksfullt förhållande, men nu är det lagt på is. Det var för mycket som kom emellan och drev isär oss. Nu sitter jag här i lägenheten och känner mig besynnerligt ensam. Inga kultursidor att klippa artiklar ur. […]

Köpa, sälja eller byta åsikt?

2012-04-02

”Åsiktsmarknad.” Jag hörde det i förbigående på radion, men eftersom jag bara slölyssnade vet jag inte i vilket sammanhang ordet användes eller vad det egentligen skulle beskriva. Min hjärna gick i alla fall igång och började bygga en liten metafor-värld. Tänk dig ett stort torg med små stånd där olika åsikter ligger framlagda till beskådning. […]