Om Myra

Jag som driver Myra Text & Översättning heter Anna Stjernström. Myra är mitt sätt att ta vara på och kombinera min kompetens inom olika områden, för att kunna arbeta med det jag älskar – ord, språk och människor.

Glad på Söder!Jag är en vetgirig person, som tror på ständigt lärande och utveckling. Jag har gått från att vara akademiker till att bli entreprenör, från naturvetenskap till ordbruk, från handläggning av andras ärenden till att driva min egen verksamhet. Jag lär mig något nytt varje dag och hoppas att jag aldrig känner mig fullärd.

Jag tror på god kommunikation mellan människor, på att bry sig om den man vill meddela sig med och på den vackra balansen mellan omsorg om detaljer och blick för de stora sammanhangen.

Jag anser att man som översättare och språkarbetare alltid behöver vara nyfiken. Jag tror att man med aptit på nya frågor, människor och situationer inte bara gör ett bättre arbete, utan också har väldigt mycket roligare. Jag lever inte efter något särskilt motto, men vill gärna citera Thomas Dewar: ”Minds are like parachutes – they only function when open.”

Vill du veta mer om vad jag har gjort tidigare? Kontakta mig, så berättar jag mer och skickar ett uppdaterat CV.

Mer om själva företaget hittar du under företagsfakta.